tisdag 31 januari 2012

Trettioförsta januari

Januari månad är i hamn. Det har vissa dagar varit ett pysslande och ibland någon nödlösning till bild med Iphonen. Skymningen låg som en skugga över Dekarsöfjärden när jag for hem från jobbet, men med stor bländare, högt ISO och photoshop fick jag ihop det.
Tänk vad januari har gått fort. I morgon första februari.


torsdag 26 januari 2012

onsdag 18 januari 2012

Artonde januari

Kom hem idag utan bild, hade glömt kameran kvar på jobbet. Fota vattendroppar, ja det vore ju idé, men hur. Slutade med att jag hamnade framför en liten blomma i julbusken.

fredag 13 januari 2012

Trettonde januari

Möte med skolbussen mellan Ö-vik och Björna.
Åkte tåget till stan för första gången. 10 minuter, fantastiskt. Blev hämtad efter jobbet. 
Taket på stugan till fjälls hade akut behov av att skottas. 



söndag 8 januari 2012

Åttonde januari

Åter en fin tur på Skyttis. I dag är solen borta, ljumskarna värker men skidorna glider lätt. Det var så skumt att inga bilder blev skarpa med min lilla kompakt och inte såg jag att ändra inställningar. Lika bra att skaka till det lite extra.




lördag 7 januari 2012

Sjunde januari

                             Kalasväder. Ett superfint skidföre på Skyttis. Mycket folk i spåret


fredag 6 januari 2012

Sjätte januari

                                        Tidig morgon i Sandvika. Minus nio grader.





torsdag 5 januari 2012

Femte januari

Slasket har frusit på. Fem minusgrader ikväll.En dag då jag inte hann ut i ljuset. tog med mig staivet på kvällspromenaden. fabriken är alltid ett tacksamt objekt i skymningen eller i mörkret.



onsdag 4 januari 2012

Fjärde januari

Blöt snö i massor. En snabb 10 minuters tur på lunchen visar det gråmulna vädret.


tisdag 3 januari 2012

Tredje januari

Årets första dagar har startat med urdåligt väglag. I går morse var det dåligt, i morse var det också riskabelt, men hemresan ikväll tog priset. 30- 40- 50. 15 km kö då inte långtradarna tog sig fram.
Kände mig rätt instängd bakom den stora långtradaren, vägräcket och mötande trafik, som kom då och då. Hem kom jag, även om det tog sin tid.


måndag 2 januari 2012

Andra januari

Finns inte mycket att fota inomhus. Ville dock testa mitt nya makro, så jag gav mig på min amryllis. Svårfotad, hittade ingen bra vinkel. Hur som helst även om bilden inte blev något med avseende på komposition etc är jag nöjd med objektivet. Blir nog bra.


Första januari



Jag var i Dikanäs över helgen. Kallt och klart väder. Nyårdagen då vi skulle hem var himlen alldeles grå, snön hängde i luften. Vi packade och for hem. Blev bara ett kort med telefonen. Inte helt tillfälligt blev det en bild med Retro Camera, som jag just nu gillar högt. Det blev en bild på vår stuga, inbäddad i skogen med ganska mycket snö runt och på sig.







Jag har tidigare försökt att fota en bild varje dag. Under perioden april tom september har jag lyckats göra en bild. i oktober har lusten bara inte funnits. Skylt på allt det här med kyla, mörker och stress
Nu tänker jag göra ett nytt försök. Jag tänker att motivationen kommer att vara större när jag vet att bloggen väntar på sin bild. Ja vad har jag egentligen för syfte. Först och främst har jag mina ögon med mig på ett annat sätt, jag ser, blir mer observant på min omgivning. En annan tanke är att jag som till 95 procent fotar natur, skall få upp ögonen för annat än vyer och blommor.
Eftersom jag är en dag sen lägger jag idag in två bilder