söndag 9 december 2012

Nionde december
Himlen är idag lika grå, snön faller i riklig mängd som tidigare i veckan. Jag hade tänkt mig en tur till "kvarnbäcken", men i detta väder gör sig inte bäcken till sin rätt. Jag har en bild i huvudet från förra helgen som inte blev av. Det var tjocka över havet precis som idag, så förhållandena borde vara ganska lika.
För att komma till min lilla udde i Fanbyviken går jag genom skogen, inte långt, kanske 500 meter. Idag blev sträckan betydligt mycket längre. I det tjock snötäcket var allt sig olikt, jag höll för mycket mot norr och kom helt fel. Blev en bra tur pulsande till knäna i snö. När jag kom ner till vattnet såg jag att det var annat väder på gång. Anade att tjockan snart skulle vara borta. Mycket riktigt, när jag kom till min tall var det grått och dystert, dimman var väck. På en sekund vände vinden och ett vackert ljus spred sig över vattnet.


5 kommentarer:

 1. U nas tez jest śnieg, ale nie tyle. Tobie wart było iść nad jezioro, bo zdjęcie jest świetne. Pozdrawiam.
  Here too there is snow, but not so much. On average you had to go to the lake, because the picture is great. Yours.

  SvaraRadera
 2. What a beautifull foto.
  The snow here, is now totally gone.

  SvaraRadera
 3. Jättevackert. Vi hade inget fotoväder tyckte jag, diset låg på trädtopparena och runt -8 gr

  SvaraRadera
 4. Lovely shot.....i like it Brita.

  Greetings, Joop

  SvaraRadera
 5. Vilken tur du hade. Här är sikten allt annat än god. Snö, snö och snö. Fattar att det är värt en hel del vedermödor att ta sig till denna vackra plats.
  M

  SvaraRadera